Arrenca el Correllengua 2021

Arrenca el Correllengua 2021 a la nostra ciutat

Cultura Drets

La pl. del Rellotge va acollir el passat diumenge l’acte central de Correllengua 2021, enguany dedicat a l’escriptora Isabel-Clara Simó. Múltiples activitats per a grans i petits van omplir la plaça en la festa de la llengua i la cultura catalanes. Els propers actes tindran lloc al llarg del mes de novembre. Foto: redacció

Com cada any, aproximadament una desena d’entitats de la ciutat organitzen les diverses activitats que durant un parell de mesos conformen el Correllengua, manifestació popular encaminada a la difusió del català i la promoció de la cultura catalana arreu dels Països Catalans.

Presentació del Correllengua 2021 per a l’Infograma. Sara Martín de la colla castellera Laietans de Gramenet

Aquest diumenge 24 d’octubre, la plaça del Rellotge va acollir l’acte central d’aquest Correllengua 2021. Matinal plena d’activitats, amb música, poesia, castells, sardanes, etc.

A les 11 h arrencava l’acte amb una breu presentació per part de la Sara Martin, presidenta de la colla castellera Laietans de Gramenet, per donar pas al contacontes del fullet Mimatura a càrrec d’en Gernat, que va fer passa una molt bona estona la canalla que allà s’aplegava.

La lectura del manifest a càrrec d’alumnes del CNL L’heura es va intercalar amb el taller i la ballada de sardanes que van portar el Patronat pro Aplec i Amics de la sardana del CEP. A la rotllana final s’hi van sumar els nous aprenents.

La Isabel-Clara Simó –escriptora a qui es dedica el Correllengua d’enguany– va tenir el seu homenatge amb la lectura d’alguns dels seus poemes, recitats per membres de les diverses entitats organitzadores, com l’ANC Gramenet, l’Orfeó Tanit, Triballcoloma o Laietans. Aquests darrers van aixecar un pilar commemoratiu per l’ocasió.

L’acte festiu de foment de la llengua catalana va acabar amb el concert de glossa i cançons populars del grup Trä, format per la Laia Pedrol i el Marc Serrats, que van fer cantar el públic present a la plaça.

Us deixem el programa on trobareu la resta d’actes del Correllengua 2021 que tindran lloc durant el mes de novembre a la nostra ciutat.


En aquest enllaç podeu veure el vídeo resum que va fer Gramenet TV de l’acte: https://youtu.be/pUxmb4YmUzI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *