Arriba el Santako Lestival 2021

Arriba el Santako Lestival 2021

Feminisme

El 26 d’abril és el Dia de la Visibilitat Lèsbica. L’entitat Entenem Santa Coloma LGTBI organitza el cap de setmana del 24 i 25 d’abril el Santako Lestival 2021 a Ca La Sisqueta. En van parlar també en una entrevista al podcast colomenc Pasen al Fondo. Imatge: Laura Isaac (il·lustració) i Daniel Espinola (disseny)

Dia de la Visibilitat Lèsbica

Des de l’any 2008, el 26 d’abril es celebra el Dia de la Visibilitat Lèsbica. Posant aquesta data en el calendari es vol reclamar la igualtat de drets i oportunitats per a les lesbianes. Aquesta diada reivindicativa està impulsada per associacions LGTBIQ i feministes.

La diada s’organitza per exigir el reconeixement i respecte als drets de les dones lesbianes. Aquestes, es troben exposades a una doble discriminació per la condició de dona i per la condició de lesbiana. Avui en dia encara, visibilitzar-se com a lesbiana està acompanyat de prejudicis, rebuig i inclòs agressions físiques i/o psicològiques. És per aquest motiu que des de les entitats que treballen per la visibilització dels col·lectius LGTBI veuen fonamental no només lluitar pels seus drets sinó, a més, visibilitzar i normalitzar una elecció de vida creant referents, normalitzar actituds quotidianes i acabant amb el silenci.

Santako Lestival 2021

A Santa Coloma de Gramenet l’entitat Entenem Santa Coloma LGTBI ha programat el Santako Lestival 2021. Durant el cap de setmana previ al Dia de la Visibilitat Lèsbica es realitzaran tot un seguit d’activitats al local de l’associació Ca La Sisqueta, ubicada al barri de Riu Sud.

Serà dissabte 24 d’abril, de 18 h a 21 h, que es podrà gaudir de les actuacions musicals de Laura Làzaro, Canciones de Nadies i la poesia d’Olza Olzeta, a més dels monòlegs de Sandreta Power i Cris Codina. Diumenge 25 serà el torn, de 12 h a 13.30 h del cinema amb passi de curtmetratges de temàtica lèsbica.

L’entrada a les activitats serà gratuïta i ja compta amb l’aforament complert amb inscripció prèvia, podent apuntar- se també a la llista d’espera a info@entenemsantacoloma.org.

El passat 31 de març diversos carrers de Santa Coloma van aparèixer visibilitzant a persones trans. Imatge: Entenem Santa Coloma LGTBI

La Visibilitat Trans també als carrers

El passat 31 de març va ser també el Dia de la Visibilitat Trans. En la línia de visibilitzar el col·lectiu LGTBI aquell dia Santa Coloma de Gramenet es va llevar amb noms de diversos carrers de la ciutat rebatejats amb noms de persones trans.

Totes aquestes accions i activitats han coincidit amb l’entrevista que el Podcast colomenc de referència, Pasen al Fondo, va realitzar en profunditat sobre la visibilització LGTBI, les accions que es realitzen i sobre la polèmica actual amb la Llei Trans, amb la participació d’Eiden i Loren d’Entenem Santa Coloma LGTBI. Podeu escoltar aquí l’entrevista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *