Brutícia i desperfectes al Bosquet de les Escoles

Ciutat Ecologia

Les darreres setmanes forestals voluntaris i veïns del barri de Serra de Marina fan torns diaris per parlar i sensibilitzar les persones que s’apropen al Bosquet de les Escoles. Després de recollir deixalles com ara vidre, llaunes i plàstics al bell mig de la muntanya, i de detectar el trencament de fustes utilitzades per fer petites fogueres, s’han vist obligats a fer aquesta passa. Ens ho explica en aquest vídeo Pep Palacio, membre de la colla de Bruixes i Bruixots -forestals voluntaris. Foto: Aitor Blanc

El passat 25 de setembre surt una de les primeres notícies a través d’unes imatges gravades al Bosquet de les Escoles. La nit anterior hi havien fet foc. Les darreres setmanes s’han intensificat les botellades, conegudes popularment com a “botellons”, apareixent més deixalles i produint-se actes vandàlics al mirador. És llavors quan les “Bruixes i Bruixots” van començar a fer-hi rondes per informar, acompanyar i controlar les persones que s’hi apropen. La nit posterior als focs s’hi va apropar la Policia Local.

La darrera setmana, donada la persistència de veïns i persones voluntàries la conflictivitat i presència de deixalles s’ha vist reduïda. Malgrat això, aquest passat diumenge 24 d’octubre s’hi han tornat a detectar, i retirar, vidres i plàstics -entre altres elements.

Es reclama una normativa d’ús i presència d’agents cívics per evitar incendis i desperfectes

L’Àrea d’esplai del bosquet de les escoles i el seu entorn han patit des de l’any 1989 fins a set incendis, el darrer el juny de 2020. Les persones implicades en la cura de la zona han mostrat preocupació per l’augment de les situacions descrites que poden causar nous incendis i altres desperfectes.

La Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam ha emès un comunicat recollint la denúncia feta durant setmanes per veïns i veïnes del barri de Serra de Marina i els forestals voluntaris. En aquest sentit, demanen a l’administració una normativa d’ús de l’espai que es visualitzi amb cartells, i afegeixen la necessitat de la presència d’agents cívics que informin sobre la perillositat d’aquestes activitats a la muntanya, per tal de suplir la tasca voluntària d’aquestes darreres setmanes.

Segons afirmen “amb aquestes eines, el veïnat, la colla forestal, la Guàrdia urbana i els agents rurals i del Parc, podrien afrontar millor les conductes incíviques, i els perills que se’n deriven”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *