50 km/h Santa Coloma

Comunicat de Rebel·lió o Extinció Gramenet: limitació a 30 km/h i atropellament c. Major

Ciutat Ecologia

Rebel·lió o Extinció Gramenet ha publicat avui un comunicat en el qual expressa la seva opinió sobre dos fets recents ocorreguts a la nostra ciutat: la limitació de velocitat de circulació a 30 km/h en tot el municipi i el desafortunat atropellament d’una dona al c. Major. Foto: Senyalització a 50 km/h que serà història, Albert Azurmendi.

“La passada setmana van tenir lloc dos esdeveniments importants, de caràcter completament contrari, relatius a la circulació de vehicles a la nostra ciutat. Un va ser l’aprovació del decret d’Alcaldia que situa en 30 km/h el nou límit màxim de velocitat de circulació a la nostra ciutat i l’altre, l’atropellament d’una dona al c. Major per part del camió de recollida de residus.

Si bé la primera és una molt bona notícia, la segona és un fet molt trist i lamentable, però també previsible. Les volem relacionar en aquest comunicat perquè les solucions als problemes de pacificació de la ciutat han de ser transversals i aplicar-se de la forma més simultània possible. Les solucions parcials no acostumen a funcionar.”

Amb aquests dos paràgraf comença el comunicat que l’entitat ecologista Rebel·lió o Extinció ha publicat arran d’aquests dos fets ocorreguts a Santa Coloma la darrera setmana.

Lamenten l’atropellament i desitgen una ràpida i total recuperació a la persona afectada i, per evitar que es torni a repetir un fet tan dolorós, proposen que el c. Major sigui exclusiu de vianants, posada en marxa d’una prova pilot de repartiment de mercaderies d’última milla net i segur i posada en marxa del projecte pilot de recollida de residus porta a porta en el barri antic.

Respecte a la reducció de velocitat de circulació a 30 km/h a tota la ciutat, se n’alegren d’aquesta mesura que ja contemplava el Pacte Local de Reconstrucció social, econòmica i cultural, demanen que s’agilitzi la implantació dels barris de vianants, també inclòs a Pacte i que es faci molta pedagogia prèvia de totes aquestes mesures per tal que la ciutadania valori positivament els seus beneficis, enfront alguns perjudicis que puguin ocasionar.

A continuació podeu llegir el comunicat íntegre:

Són benvingudes totes les mesures que es prenguin a favor de reducció de la contaminació, tant atmosfèrica com acústica, per a la recuperació de l’espai públic per part de la ciutadania i per a millorar la seguretat viària, però encara passen fets desgraciats a la nostra ciutat, com el cas d’aquest desgraciat atropellament. També hem de recordar que Gramenet té molts carrers amb voreres estretes i, sovint, amb obstacles com pals de subministraments, senyalització, etc. S’ha d’actuar de forma global per a fer de Santa Coloma una ciutat molt més “caminable.


Entrada FB del Comunicat de Rebel·lió o Extinció: https://ja.cat/kWT2e

Fil de TW de @RebExtGramenet: https://twitter.com/RebExtGramenet/status/1356886583790759939?s=20

https://ajuntamentinforma.gramenet.cat/info-local/el-ple-aprova-el-nou-limit-maxim-de-velocitat-de-circulacio-a-30-kmh-en-totes-les-vies-urbanes-de-s/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *