SenseLlar Santa Coloma

Creix el nombre de persones dormint als carrers de Santa Coloma

Col·laboracions Drets

28 persones dormen als carrers de Santa Coloma, després del recompte de Ningú Sense Llar Gramenet. Nota de premsa de l’entitat organitzadora sobre el recompte 2021 que va tenir lloc el passat dimecres dia 19 de maig. Foto: Andreu Fernández

Prop d’unes 50 persones van participar dimecres en el tercer recompte de persones sense llar que es va produir a Santa Coloma de Gramenet, organitzat per l’entitat Ningú Sense Llar Gramenet. Aquest recompte va donar un resultat de 28 persones (25 homes, 2 dones i 1 no determinat) passant la nit als carrers de Santa Coloma, una xifra sensiblement superior a la registrada en el darrer recompte de fa dos anys (19 persones) i que dona compte de la preocupant situació que es viu tant a la nostra ciutat com a les del nostre entorn. Recordem que en aquesta ocasió, el recompte de persones sense llar s’ha estès a poblacions de la comarca com Badalona, Barcelona i Hospitalet.

Repartides en grups de 3 persones, els i les participants en el recompte van recórrer tots els carrers de Santa Coloma, distribuïdes per barris amb l’objectiu de fer una fotografia del moment que viu el sensellarisme a la ciutat. No es tractava d’oferir cap recurs o d’establir contacte amb aquestes persones, sinó fer palesa la situació que viuen les persones que ara mateix tenen el carrer com a espai per passar la nit.

Al llarg d’unes tres hores, de les 21.30 fins a les 24.00 h, es van revisar tots aquells indrets on habitualment poden haver-hi persones passant la nit, caixers automàtics, portals amples, pàrquings, vehicles… i es va fer un registre de cada situació, el carrer i les circumstàncies que a nivell visual es van poder registrar sobre cada persona.

Ningú Sense Llar és una entitat colomenca que treballa per fer evident la necessitat de comptar amb recursos per aquestes persones a Santa Coloma de Gramenet i que en aquesta tercera edició ha portat la seva iniciativa a altres ciutats de la comarca.


Article relacionat: https://www.infograma.cat/visibilitzar-el-sensellarisme/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.