Desmunten una part de les tanques de Can Zam

Ciutat Ecologia

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, en una convocatòria feta per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, un grup de veïns i veïnes van netejar i retirar una part de les tanques del parc de Can Zam el passat dissabte 5 de juny. Foto: Aitor Blanc

L’obertura de la totalitat del parc de Can Zam per al gaudi i ús ciutadà és una de les reivindicacions que des de ja fa uns anys entitats veïnals i mediambientalistes de la ciutat han anat reivindicant. Ja al mes de novembre de 2013, al final d’una manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, es va retirar una part de les tanques del parc.

Anys després, i amb bona part del parc encara sense acabar, la plataforma ha tornat a actuar tornant a retirar una part de les tanques que, encara, resten al parc i que eviten l’ús d’aquest per part del veïnat de la ciutat. En aquesta ocasió han estat retirades una part de les tanques del carrer Victor Hugo. Al final, les persones participants van fer una assemblea per concretar noves accions.

Un pulmó verd per fer front a l’emergència climàtica

La data triada no era casual. En una nota publicada a les xarxes socials, coincidint aquest 5 de juny amb el Dia Mundial del Medi Ambient, la plataforma ha indicat que “hem volgut deixar clar que una de les fites de la societat colomenca per assolir una ciutat mediambientalment més amable és aconseguir finalitzar el parc de Can Zam en la seva globalitat”. En aquest sentit indiquen que és una necessitat social i mediambiental.

En aquesta línia, diverses intervencions a l’assemblea realitzada en finalitzar l’activitat, van anar dirigides a incidir en què en les properes actuacions legals i socials a dur a terme, es faci implícita la necessitat de finalització del parc en la seva globalitat com a mesura de mínims per fer front a l’emergència climàtica.

Veïns i veïnes es van aplegar el passat 5 de juny al parc de Can Zam. Imatge: Plataforma en Defensa de la Serra Marina i Can Zam

S’inicia el procés per realitzar al·legacions al projecte

Com informàvem Infograma tot just fa uns dies, l’equip de govern municipal -PSC- va aprovar de forma inicial el passat 18 de maig en Junta de Govern local el projecte anomenat oficialment com a “Projecte Executiu del Pacte Local al Parc de Can Zam 1a Fase de condicionament per a respondre a l’emergència sanitària”. Amb aquesta aprovació i la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona-BOPB- el passat 2 de juny, s’inicia el període per presentar al·legacions en un termini de trenta dies.

Segons la informació a què hem pogut accedir, la previsió d’inici de les obres és a la tardor de 2021, amb un termini d’execució de cinc mesos. Amb tot això, la plataforma segueix reclamant conèixer sobre plànols i paper el projecte de la globalitat del parc.

Reportatge de GramenetTV de la retirada de tanques el passat 5 de juny de 2021.
Reportatge de GramenetTV de la retirada de tanques el novembre de 2013.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *