Ecologistes entren a les obres d’una carretera a Can Zam

Ecologia

El passat dimecres 15 de desembre la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam va entrar a les obres d’una carretera que s’estan executant al parc de Can Zam aturant momentàniament part de les màquines. Imatge: Redacció

Una vintena d’activistes van entrar a les obres de construcció d’una carretera-vial a la prolongació de l’avinguda de l’Anselm de Riu, al parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet. Allà, aturant durant una estona part de les màquines que estaven treballant, van llegir un comunicat.

En el comunicat, llegit per un membre de la Plataforma, van manifestar la disconformitat amb el projecte de vial-carretera que significa la prolongació de l’avinguda Anselm de Riu. Per als ecologistes és un projecte que no beneficia el parc de Can Zam “en tant que el divideix fent passar una via de trànsit intens amb dos carrils d’aparcament pel bell mig del que hauria de ser el parc”. Reclamen a la Generalitat i a l’Ajuntament, que es repensi i es modifiqui el projecte de vial per adaptar-lo a les necessitats reals del moment.

A la vegada, la Plataforma considera que el projecte de reforma del parc presentat per l’equip de govern de Santa Coloma de Gramenet “és insuficient per a les necessitats del parc”. Entenen que no aborda de manera global el projecte de parc en tota la seva extensió i, a més, “no respon a les necessitats de la ciutat en una situació d’emergència climàtica i social com la que es viu en l’actualitat”. Afirmen, amb vehemència, que aquesta reforma del parc es queda curta.

L’acció centrada en la construcció de la carretera, va voler donar a conèixer les propostes de l’entitat mediambientalista. Van expressar que pensen que “hi ha alternatives per fer la carretera amb unes característiques diferents, més tova i que no trenqui la unitat del parc”. Entenen que no respon a les necessitats del veïnatge dels barris propers per solucionar les seves dinàmiques de mobilitat, ni ajuda a disminuir la contaminació atmosfèrica i acústica, precisament, en una zona la fortament afectada per la presència de la B-20.

Sense adjudicació ni data per les obres de la resta de la fase 2 del parc

Les obres anunciades, i emmarcades segons l’equip de govern municipal en el projecte executiu del pacte local per respondre a l’emergència sanitària signat pel conjunt de forces polítiques amb representació a l’Ajuntament (PSC, Ciutadans, Esquerra Republicana i En Comú Podem), estaven previstes iniciar les obres aquesta tardor. Un projecte que ha rebut al·legacions de més d’una vintena d’entitats de la ciutat, les quals van ser rebutjades tal com hem anat informant a Infograma.

Segons la informació a la qual hem tingut accés des d’Infograma, estaria obert un procés de recurs referent al rebuig a la resposta de les al·legacions presentades per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam.

Dades oficials de contractació, que es poden veure al mateix web de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet anoten que es podien presentar ofertes per licitar a les obres fins al passat 3 de desembre -data ampliada per un error en el quadre resum del plec de clàusules administratives-.

Des d‘Infograma no hem pogut accedir a la informació referent a l’obertura de les pliques, i desconeixem, doncs, si fins al moment s’ha dut a terme l’adjudicació de les obres o no. Segons les mateixes dades del projecte, la durada del contracte per les obres seria de gairebé cinc mesos.

Espai del parc de Can Zam on hi ha previst fer obres, amb l’anomenada “clariana polivalent” al fons. Imatge: Redacció

S’anuncia una nova edició del Rock Fest

Mentre s’espera a saber si hi haurà, o no, adjudicació de les obres per executar la controvertida “clariana polivalent”, aquesta mateixa setmana passada, el passat 15 de desembre, va sortir publicat l’anunci d’una nova edició del festival Rock Fest entre les dates del 30 de juny i 2 de juliol de 2022. El festival ha anat ubicant la seva celebració en aquest mateix espai pendent de resolució en la seva licitació.

Per tant, entre l’anunci de la nova data pel festival i la pendent resolució sobre les obres, amb la informació que hem pogut obtenir Infograma restaria en dubte l’execució d’aquestes.

Vídeo de Gramenet TV de l’acció de la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam dimecres 15 de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.