Professionals del teatre colomenc reivindiquen la cultura segura

Reivindiquen la reobertura dels equipaments i espais culturals

Cultura

Aquest dissabte, artistes i professionals del teatre colomenc s’han concentrat a la plaça de la Vila per reclamar la reobertura dels espais de cultura perquè afirmen que la cultura és segura i necessària. Foto: Redacció

El passat dijous, 29 octubre 2020 el Govern de la Generalitat de Catalunya va dictar noves mesures en relació amb l’epidèmia de la COVID-19 en prevenció de contagis. Una d’elles ha estat el tancament de teatres, cinemes, auditoris i sales de concert. Es produeix la paradoxa que, fa poc més d’un mes, la mateixa Generalitat havia declarat la cultura com un bé essencial per protegir-la de la pandèmia.

El nou tancament afectarà altra vegada a milers de persones que es dediquen en aquest sector i que ja arrosseguen una situació laboral i econòmica molt complicada després del cessament de tota l’activitat que es va produir amb l’esclat de la pandèmia. En el millor dels casos, algunes d’elles han percebut un ERTO. La declaració de bé essencial hauria d’haver possibilitat que, amb el nou estat d’alarma, els espais culturals poguessin romandre oberts com ho estan un supermercat o una farmàcia amb les restriccions de funcionament que estableixin les autoritats sanitàries.

Mobilització per la cultura segura i per l’obertura dels espais culturals. Foto: Redacció

Mobilització al carrer

Aquest dissabte, 31 d’octubre, la Plataforma de Professionals del Teatre de Santa Coloma de Gramenet han emès un comunicat on es reivindica la reobertura dels espais de cultura com ha fet tot el sector. També han convocat a veïns i veïnes a unir-se a la seva petició.

A les 8 del vespre es va dur a terme la concentració a la plaça de la Vila, on l’actriu colomenca, Eu Manzanares, va fer la lectura del manifest. Tot seguit, es va fer una processó de dol pel tancament. La marxa amb espelmes, encapçalada per artistes locals, ha reunit a unes dues-centes persones i ha finalitzat a les portes del Teatre Sagarra. Un cop allà s’ha fet un minut de silenci i, tot seguit, un llarg aplaudiment per la cultura.

Comunicat de la Plataforma de Professionals del Teatre de Santa Coloma de Gramenet

Els professionals del sector teatral de Santa Coloma de Gramenet, reivindiquem la re-obertura dels espais de cultura i ens afegim a les reivindicacions de tot el sector.

Creiem que el tancament de les activitats culturals tindrà una incidència mínima en la reducció de la pandèmia. Sobre dades objectives, pot afirmar-se que el risc de contagi en un espai cultural és pràcticament nul. El tancament afecta a la majoria de treballadores i treballadors de la cultura i ens deixa desemparats, sense feina i amb unes perspectives molt descoratjadores.

La cultura ha de prendre protagonisme i ser considerada com a bé essencial, ara i en el futur,  per a superar aquesta crisi i les moltes altres a les que la societat pugui veure’s sotmesa. No hi ha futur sense cultura.

La cultura és segura, necessària i ha de mantenir-se viva.

2 thoughts on “Reivindiquen la reobertura dels equipaments i espais culturals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *