Més de mig centenar de persones es concentren de la comunitat educativa de l'institut es concentren per reclamar l'aplicació del pla d'obertura inicial. Foto: Redacció

Es retorna al pla d’obertura semipresencial i no hi haurà vaga a l’Institut Terra Roja

Educació

Després de diverses setmanes de denúncia, reunions i mobilització l’assemblea de treballadores de l’Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet aconsegueix retornar al pla d’obertura inicial i desconvoca la vaga que havia de començar aquest 28 d’octubre. Foto: Redacció

En un comunicat emès aquest dimarts 27 d’octubre l’assemblea de treballadores de l’Institut Terra Roja ha anunciat la desconvocatòria de la vaga prevista donat que valoren haver assolit els objectius plantejats, veient completes les seves demandes: una avaluació del Pla del centre sota criteris sanitaris, pedagògics i socioeducatius, la dotació de recursos i el retorn al model híbrid per tal de reduir les ràtios i els contactes en zones comunes.

Com ja vam informar Infograma, la direcció del centre educatiu havia dissenyat un pla d’obertura, amb un ampli consens del conjunt de la comunitat educativa, amb un model híbrid semipresencial. Aquesta proposta, tot i haver-se iniciat ja el curs, va rebre la negativa del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i, és llavors, quan es van iniciar les mobilitzacions i es va prendre la decisió de convocar vaga parcial cada dimecres.

Ara, després de diverses reunions, de la mobilització del passat dimecres 21 d’octubre a les portes del centre educatiu, i estant a punt d’iniciar la vaga aquest mateix dimecres 28 d’octubre, el Departament “ha accedit a negociar i ha acceptat les reivindicacions dels treballadors integrant al centre en un pla pilot d’educació semipresencial que es desenvoluparà al llarg d’aquest curs 2020-21”, tal com s’indica en el comunicat. S’inclouria en un pla pilot dels Projectes d’Educació Híbrida del Laboratori de Transformació Educativa. L’assemblea lamenta, però, que l’experiència es limiti als 20 centres que formen part del projecte pilot i fan una crida als i les treballadores d’altres centres educatius a organitzar-se i fer preservar el dret a la salut.

La comunitat educativa mobilitzada clau per retornar al pla d’obertura inicial. Foto: Redacció

Notícies anteriors
Es convoca vaga a l’Institut Terra Roja enfront de les imposicions del Departament d’Educació de la Generalitat
Comencen les mobilitzacions a l’Institut Terra Roja

2 thoughts on “Es retorna al pla d’obertura semipresencial i no hi haurà vaga a l’Institut Terra Roja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.