La lluita per la igualtat de gènere

Feminisme

Des de temps immemorials les dones han estat patint discriminacions en molts àmbits de la vida. És un fet històric, com ho és la lluita de les dones per acabar amb aquesta injustícia. Què en penseu? S’està aconseguint? Anem per bon camí? Coneguem els resultats de l’enquesta.

Hem volgut saber la vostra opinió sobre l’estat actual de la lluita per la igualtat de gènere. I ho veieu així:

  • Ets optimista, la gent jove t’il·lusiona 10 %
  • Ets crítica, perquè no es toquen les arrels 57 %
  • Ets pessimista. El patriarcat és molt poderós 33 %
  • No tens opinió 0 %

Vaja, que massa optimistes no sou; la gran majoria esteu d’acord en que canvien les formes, però el fons continua igual; hi ha un problema d’arrel, una societat que perpetua comportaments masclistes, fins i tot entre les dones. Tot i això, el 10 % sou optimistes, si més no, amb la força de la joventut que empeny cap a actituds més igualitàries. Certament, el tema requeriria d’un debat més extens i d’un intercanvi d’idees i matissos, impossible d’encabir en unes quantes línies

En general, motius per ser pessimistes no en falten. Tal com vam veure en els articles que vam publicar la setmana passada, la igualtat és molt lluny d’aconseguir-se:

  • L’article 25N, violències masclistes reflectia que la covid-19 ha tingut conseqüències més greus sobre les dones, una desigualtat que també quedava palesa en l’article específic dedicat a l’àmbit laboral, en un altre article que explicava la situació actual de les treballadores sexuals o en l’entrevista que visibilitzava els problemes de les dones migrades i refugiades.
  • En un context més personal, l’entrevista a Conxita Ledesma ens permetia conèixer com vivien les dones a l’època del franquisme, mentre que el relat fictici que ens va enviar la Cristina López permetia obrir els ulls a una problemàtica força desconeguda, el favoritisme masculí en la investigació mèdica i en la informació sobre els símptomes de malalties. Allunyat de la ficció, el text de la Mariona Grau denunciava la invisibilització que pateixen les dones lesbianes.

Si no heu llegit encara els articles, us recomanem que ho feu, són tots ells d’una gran qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.