Lores López, Dones mentores

L’Entrevista amb… Lores López, la mentoria de dones

Feminisme

Entrevista a Lores López, jurista especialitzada en violència masclista i igualtat. És la coordinadora de Dones Mentores, un innovador programa de mentoria social amb perspectiva de gènere. A Santa Coloma de Gramenet ha realitzat un programa pilot d’acompanyament a dones víctimes de violència de gènere, des del punt de vista de l’ocupabilitat, impulsat des del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Què és Dones mentores?

Dones mentores, Emakume mentoreak, és un petit programa de mentoria amb perspectiva de gènere i treballem en la recuperació i la supervivència de dones que han patit o pateixen violència masclista.

Què és la mentoria? I la mentoria de gènere, en concret?

És una metodologia que el que fa és treballar de manera horitzontal i promoure acompanyaments de tu a tu, d’igual a igual, entre persones, en aquest cas, entre dones.

Quins beneficis creus que aporta la mentoria?

El que crec que és més important és la qualitat en l’atenció i la superadaptació a les necessitats d’algunes dones a les quals assignem una mentora

Per què creus que és interessant aplicar la metodologia de la mentoria?

Vaig arribar a la conclusió de què era molt interessant incorporar la mentoria en dones que han patit violència masclista per diferents raó però principalment perquè jo havia treballat com a jurista en un servei d’atenció especialitzat de dones i els equips d’atenció ens adonàvem que quan les dones passaven per aquestes situacions, per un procés de recuperació, si es vol, o supervivència de les violències, aquestes dones tenien un caudal d’experiència impressionant que nosaltres com equips perdíem, se’ls donava d’alta i perdíem aquestes dones. Aquestes dones que han passat per aquesta situació tenen una experiència i una força impressionants i això s’havia de recuperar. I, d’altra banda, perquè després d’anys treballant dins del sistema, jo particularment tenia la sensació de què no estàvem posant la força de les dones en el centre dels seus processos, amb una mirada de les dones com a subjecte passiu, no com a subjecte actiu, o implicant les dones en el seu procés d’una manera molt més activa. I des d’aquest punt de vista em semblava que la metodologia de la mentoria era fonamental per interpel·lar les dones i posar-les en el centre del seu procés de recuperació. Com? Preguntant a les dones què necessiten i intentant adaptar aquesta resposta via mentora.

Hi ha moltes més raons per les quals crec que la mentoria és molt important, també perquè és un sistema molt molt horitzontal, on el vincle entre les dones és molt important i això afavoreix moltíssim les sortides de les violències i perquè crec que les mentores acompanyen molt bé els equips professionals. Les mentores no fan la feina dels equips professionals però complementen l’acció professional.

T’has trobat algun cas en què se us hagi vist com a intrusisme?

Se m’ha preguntat en algun moment, sí que he viscut alguna situació, a més trobo que molt responsablement des dels equips, de pensar que la mentora faria de psicòloga, de jurista o d’algun tipus de feina en aquesta línia… La realitat és que la praxis, les experiències de mentoria, ens donen una informació completament al contrari. Les mentores, com jo dic, son “antenes” fora del Servei, a vegades fan un recull d’informació molt interessant que deriven cap al professional, perquè el professional actuï amb aquesta informació de manera professional, i la mentora fa un acompanyament des de la persona, des de la part més empàtica i de necessitats a vegades puntuals o dels propis recursos personals que tenen. La veritat és que no hem tingut cap situació d’intrusisme. Un cop fas la formació a les dones, formes a les dones en mentoria, elles s’ajusten molt bé al seu paper, al seu rol, a la seva implicació i no passen aquestes coses, més bé al contrari. Acompanyen molt bé als equips d’una altra manera.

Tu ets de Bilbao, arrelada a Barcelona on la teva activitat està més focalitzada al Baix Llobregat, com vas venir a parar a Santa Coloma de Gramenet?

Va ser una mica de casualitat, suposo. Vaig començar a treballar a la província de Barcelona des del 2016-17 i vaig arribar a Santa Coloma de la mà Servei d’Ocupació de Catalunya, del SOC

Quin és el projecte que has fet aquí?

Hem fet un pilot a l’oficina del SOC de Santa Coloma. La idea era treballar aspectes prelaborals de dones que estan o han estat sota la situació de patir violències masclistes i, en aquest cas, l’objectiu final és l’ocupabilitat, però el que volíem era explorar si tenia sentit aplicar mentoria a dones que estan en recerca activa de feina i hem estat durant un any acompanyant algunes dones.

Com s’ha desenvolupat aquest projecte pilot?

Era la primera experiència que fèiem a una oficina d’ocupació i que sortíem de la nostra zona de confort que és la xarxa d’atenció especialitzada. Hi havia una sèrie de coses de les que vam aprendre molt, que és treballar en ambients que no estan absolutament feminitzats, que no treballen amb aquesta mirada. Es tractava d’incorporar perspectiva de gènere a l’oficina [del SOC] de Santa Coloma. D’altra banda, era una primera experiència, com he dit, d’acompanyament a l’ocupabilitat i des d’aquest punt de vista jo crec que ha estat un projecte molt interessant, molt enriquidor i del que hem après molt i que ha anat bastant bé, penso.

Llavors, fas una valoració positivadel projecte pilot?

Sí, jo en faig una valoració positiva, tot i que bona part del desenvolupament d’aquest projecte en un moment molt particular que ha impactat negativament en tots els projectes, que ha estat la crisi de la COVID. Però sí que vaig trobar dones molt interessades en el projecte, molta participació, i, des del punt de vista de les dones que les mentores han acompanyat, el resultat ha estat molt positiu.

Creus que es consolidarà el projecte aquí a Santa Coloma?

Doncs no ho sé. Això era un pilot. El que volíem era testar la metodologia i, és veritat que teníem en compte el municipi però el que volíem era testar la metodologia i si tenia sentit i traçabilitat al SOC. A mi se’m va fer l’encàrrec i em va fer molta il·lusió i ara ha de ser la Direcció General del Servei d’Ocupació la que ha d’avaluar si s’han de fer correccions en base a suggeriments que s’han fet de millora i com es pot continuar. Jo ara no estic en disposició de saber si això continuarà a Santa Coloma o es farà un altre projecte en un altre municipi on hi hagi una oficina del SOC.

Has tingut el suport necessari de les diverses institucions, organismes o persones que hi havien de contribuir al desenvolupament del projecte?

Des del principi, des del SOC, se’m va fer costat. Has de fer una aposta molt interessant cap a aquesta metodologia que, com dic, té una mirada molt més de persona a persona i adaptant-se a les necessitats de les dones, i tenint en compte com cursa la violència en les dones que les pateixen i, des d’aquest punt de vista, jo sí que he trobat suport de la institució que em va fer aquest encàrrec. I després des del municipi, és un municipi prou gran, amb dificultats… Per exemple, jo destacaria molt positivament la participació, la col·laboració i l’entesa que hem tingut des del SOC amb GrameImpuls. GrameImpuls es va implicar molt i jo n’estic molt satisfeta.

Què creus que aporta aquest tipus de projecte a les dones mentores?

A mi m’agrada molt explicar que el que fem són xarxes de dones mixtes des del punt de vista de la violència, treballem amb tota dona que vulgui ser mentora, no treballem únicament amb dones supervivents, tota experiència com a dona ja ens interpel·la. Sí que crec que l’aprenentatge o el retorn d’una dona mentora que ha sobreviscut a una violència o que ha patit violència masclista i el retorn d’una dona que no ha passat per aquesta situació però sap què suposa per les dones viure en un sistema on som socialitzades com a dones, des d’aquesta mirada de gènere, crec que també és molt important. En tot cas, per les dones supervivents crec que és una oportunitat impressionant, no per corregir el seu passat però sí per col·locar-ho d’una manera molt particular i posar la seva experiència al servei d’altres dones que estan en aquesta situació, es troben situacions d’empatia brutal, i de dones que potser no hem passat per això tenim una oportunitat impressionant també d’aprendre d’aquestes mentorades i d’involucrar-nos en una qüestió que ens afecta com a dones. És molt interessant, en tots els casos, i aporta moltíssim i és informació que recollim als tancaments de les mentories, aquest aprenentatge i aquest caudal de retorn.

Aquí no hi ha massa tradició de mentoria, però en canvi a altres llocs sí. Creus que s’hauria d’utilitzar més aquest recurs de la mentoria aquí?

Nosaltres com a societat més llatina, potser més associativa i més de carrer, hem fet molta mentoria possiblement “accidental”, som mentores o hem estat mentorades per algun amic, per família extensa, per grups… especialment a Catalunya hi ha moltíssim associacionisme, es poden donar elements que tenen a veure amb la mentoria.

És veritat que des de la meva aproximació formativa, que m’he format més a Escandinavia [en el tema de mentoria], sí que crec que està molt més sota metodologia i molt més desenvolupat des d’un punt de vista institucional.

Els darrers 2-3 anys aquí s’ha fet una avenç molt important a Catalunya, crec que sí hi ha una aposta important des de les institucions. I també penso que la mentoria ha arribat per quedar-se, no és una qüestió de modes, és una metodologia molt interessant i que es continuarà desenvolupant.

Vols afegir alguna cosa que ens hàgim deixat?

Parlaria molt de mentoria [riures]…, en tot cas vull agrair-vos l’interès en aquest petit projecte que portem i esperem que ens veiem més endavant, gràcies, Eskerrik asko, gràcies per l’interès

1 thought on “L’Entrevista amb… Lores López, la mentoria de dones

  1. Molt bé! La meva pregunta i la meva inquietut és veure com podem fer que aquest projecte pugui tenir continuïtat a Santa Coloma? No crea despeses econòmiques al municipi perquè es paga amb fons del “pacte d’estat” , doncs, si ha estat positiu, per què perdre-ho?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *