Molesten els gossos o fan companyia?

Ciutat Destaquem

Des de l’inici de la pandèmia, el nombre de mascotes a la nostra ciutat s’ha incrementat de manera considerable, especialment pel que fa a gossos. És evident que els animalets han fet companyia a molta gent; alhora han comportat alguns problemes de civisme. Us fem una pinzellada perquè ens doneu la vostra opinió. Foto: Albert Azurmendi. Text: Redacció.

L’escena que relatem va passar un dia en el parc infantil de l’Olimp, al barri Riu Nord. Una nena petita, d’uns 5-6 anys estava jugant al parc, d’un lloc a l’altre. En un moment, un gos petit va córrer prop d’ella i la nena es va quedar paral·litzada per la por. Va fer un xiscle que vam sentir a tot el parc i la mare va anar ràpidament a agafar-la.

La propietària del gos es va acostar i li va dir, “no pateixis, no mossega, només vol jugar”. La mare, emprenyada, li va respondre “només faltaria que mossegués”, i li va demanar que lligués el gos. La resposta de la propietària en un primer moment va ser educada, però ofesa: “No et preocupis, ja el lligo”, i als pocs segons va afegir: “Però el problema és teu, que no eduques bé la teva filla. Així sempre tindrà por”.

La conversa no va anar a més, pero ben bé podia haver estat l’inici d’una acalorada discussió.

El que queda palès és que el punt de vista de les dues dones era totalment contraposat. Hi ha moltes qüestions al voltant, que requereixen reflexions:

Hi ha prou respecte i enteniment entre els qui estimem els animals i els qui els tenim por?

Tenim normes clares i consensuades sobre el que es pot i no es pot fer?

Hi ha prou civisme en la recollida d’excrements? Es netegen prou els carrers per part de l’ajuntament?

Tenen prou espai a Santa Coloma els gossos? Hi ha massa gossos?

Generen problemes de convivència als edificis?

Què en penseu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.