Acció al carrer de l'AFA de l'Institut 9

Una classe al carrer

Educació

Ahir, dilluns 20 de setembre, en el marc de les protestes que estan duent a terme les famílies de l’IES Santa Coloma, desenes d’alumnes van fer una classe al carrer, impartida per un professor del centre. La protesta va servir per visibilitzar que estan sense aules i per reivindicar que la Generalitat no es faci enrere en l’aprovació de les línies de batxillerat previstes. Foto: Redacció

Sota el lema, «Sense aules, al carrer», l’acció simbòlica, un simulacre de classe, pretenia denunciar que l’alumnat es veu obligat a fer les classes al carrer perquè no tés aules. L’acte es va fer davant de l’institut, al costat del solar on havien de ser els mòduls que encara no hi són i que no se’ls espera fins a la setmana vinent.

L’AFA de l’Institut 9 de Santa Coloma en una acció davant del solar dels barracons de l’institut. Imatge: Aitor Blanc

Malgrat l’amenaça de pluja, més d’un centenar de familiars i representants de l’administració local —Ajuntament— i sindicats —USTEC-STEs, CCOO, CGT i Intersindical-CSC, entre d’altres— es van congregar per donar suport a una acció que va comptar també amb un ampli seguiment mediàtic. Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) esperen que això sigui clau per tal d’avançar en les seves reivindicacions, que bàsicament són tres: acceleració de les obres d’instal·lació dels mòduls, aprovació de línies de batxillerat i acceleració dels tràmits per a la construcció de l’edifici definitiu, explicats en l’article que vam publicar la setmana passada a Infograma. Aquesta última reivindicació, la construcció de l’edifici definitiu, ja ha tingut una primera resposta de l’Ajuntament: s’han compromès a posar el solar a disposició de la Generalitat abans de finals d’any.

Les altres dues reivindicacions són competència directa de la Generalitat. Quant als mòduls, aquest cap de setmana alguns operaris ja hi han estat treballant, tot i que no sembla que els terminis s’estiguin avançant. Respecte a la incorporació de les línies de batxillerat al projecte, des de l’AFA afirmen que els han arribat veus que la Generalitat està disposada a parlar-ne, però continuen mostrant-se reticents a donar el sí definitiu. Cal dir que en els seus inicis l’institut estava ideat per tenir batxillerat i que ha estat fa poc, i quan la primera promoció està fent 4t d’ESO, que la Generalitat s’ho està replantejant i vol desdir-se d’aquella promesa. Des de l’AFA, ens exposen, no els ho posaran fàcil.


Llegeix l’article anterior “Sense aules a l’Institut 9”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *