Recompte SantaColoma

Visibilitzar el sensellarisme

Ciutat Drets

El proper dimecres 19 de maig, Ningú sense llar Gramenet organitza el recompte d’enguany de persones que viuen al carrer a la nostra ciutat. L’entitat ha fet una crida a la participació. Foto: retall del cartell de campanya de recompte

Més de 40 persones voluntàries estan ja inscrites per al recompte 2021 de persones sense llar a Santa Coloma de Gramenet. L’últim recompte oficial, de l’any 2018, es va saldar amb un total de 19 persones dormint al carrer a la nostra ciutat. Els efectes de la pandèmia fan témer que aquest nombre s’hagi pogut  incrementar. El recompte es fa simultàniament a altres ciutats de l’Àrea metropolitana com Barcelona, Badalona i L’Hospitalet.

Ningú sense llar és una entitat de Santa Coloma que té com a objectiu visibilitzar aquesta realitat, la de les persones que viuen al carrer, i també interpel·lar l’administració local perquè reconegui aquesta situació i hi posi remei dintre de les seves possibilitats. El desembre passat l’Infograma va entrevistar dos membres de l’entitat que ens explicàvem la seva tasca i reivindicacions:

Gramenet no disposa d’un alberg, ni centre obert, ni habitatges dotacionals per atendre les persones sense llar de la ciutat. Només durant els moments més crus de l’hivern, les anomenades “operacions fred”, s’intenta ubicar provisionalment sota sostre aquestes persones, mitjançant convenis amb altres ajuntaments o amb entitats privades.

Les inscripcions per a participar en el recompte s’han d’adreçar a ningusensellar@gmail.com. La convocatòria és el dimecres 19 a les 21 h al c. València, núm. 3 de la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *