Acte central Correllengua 2022

Cultura Destaquem Drets

Breu crònica de l’acte central del Correllengua 2022 que va tenir lloc el passat diumenge als Jardins de Torre Balldovina, amb contes, poesia de Joan Fuster, paella popular i moltes més coses. Fotos: Redacció

El passat diumenge va tenir lloc l’acte central del Correllengua 2022 que, recordem, enguany està dedicat a l’escriptor valencià Joan Fuster.

L’organització va anar a càrrec de la Coordinadora del Correllengua Gramenet, integrada per una desena d’entitats de la ciutat. Les diverses activitats programades van omplir els jardins de Torre Balldovina tot el matí i part de la tarda, quan ja va començar a refrescar i faltava poc perquè comencés a enfosquir-se.

Una alumna del CNL L’Heura va ser l’encarregada de la lectura del manifest. Abans, la jornada havia arrencat amb el contacontes “Contes de plaça en plaça”, que va fer passar una molt bona estona als petits (i als no tan petits). Va agafar el relleu la lectura de poemes del Joan Fuster i el ball de sardanes amb la Cobla Premià.

Un bon sol encara va acompanyar la paella popular, també amb opció vegana, i en la sobretaula, el Christian Simelio va anar taula per taula mostrant el seu gran talent amb les glosses improvisades. L’acompanyava el Joan Boada per amenitzar musicalment.

La festa va acabar amb l’espectacle dels Llenguaferits que, entre bromes, ens feien veure com és de fàcil que canviem de llengua en situacions quotidianes que no ho requeririen. El Christian Samelio va tornar a pujar a l’escenari, aquest cop amb l’Anaís Falcó, amb qui forma el grup “Corrandes són corrandes” i ens van regalar unes quantes cançons improvisades, sovint a partir de propostes que demanaven al públic. L’actuació va cloure amb els quatre artistes a l’escenari per fer l’última cançó amb tornada corejada per tots els presents.

Durant tot el dia els castellers dels Laietans Gramenet van tenir espai de llocs i construccions per la canalla.

Va haver-hi una afluència significativa de públic, sobretot tenint en compte que hi havia altres activitats simultànies a la ciutat, a Can Zam i a la Pl. Vila. Bona jornada per la cultura i la llengua catalanes a la Gramenet.

Us deixem les opinions d’alguns dels assistents sobre la diada de diumenge:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *