Mural CalaSisqueta

Apostant per la cultura en temps difícils

Cultura Destaquem

Avui donem veu a l’Espai obert Ca la Sisqueta que ens explica com afronten aquest nou any, el tercer de pandèmia, i com intenten conjugar les prevencions (i autoprevencions) que ens imposa la covid amb la continuïtat de l’activitat cultural, tant necessària a Santa Coloma. Text: César López. Foto: Mural de l’interior de Ca la Sisqueta

A Ca la Sisqueta iniciem un nou any apostant per la cultura amb diferents músiques, exposicions, presentacions de llibres, xerrades, …. Fruit de l’esforç i la dignitat de persones que ens ofereixen qualitat en la seva obra artística. 

L’aposta és complicada en aquesta època, per això hem fet aquesta reflexió sobre la importància de donar suport a aquesta i altres activitats semblants, que ara compartim per a la crítica i la construcció col·lectiva. 

La mera trobada lúdica és transformadora i generadora de benestar

D’una banda, hem arribat al compromís amb els artistes perquè rebin un sou digne pel seu treball. D’altra banda amb el públic, al qual gairebé sempre demanarem taquilla inversa perquè ningú es quedi sense gaudir els espectacles per culpa dels diners. A més, ens sembla imprescindible mantenir una programació cultural continuada des de la nostra llibertat per a triar formes i temàtiques, sense lligams amb l’ajuntament ni amb ningú.

A tot això cal sumar-li que les activitats generen alguns ingressos que serveixen per a mantenir els espais i posar-los a la disposició de projectes i persones que els necessiten, sobretot amb la fragilitat d’espais socials compromesos que tenim en Santa Coloma. I és clar, trobar-se amb altres en aquestes activitats genera llaços i suports, idees i projectes. La mera trobada lúdica és transformadora i generadora de benestar. 

Quant al nostre dia a dia, des que va començar la pandèmia hem mantingut totes les activitats possibles articulant mesures de seguretat molt garantistes (inscripció per a rastreig, accés, asseguts a 1,5 o 2 metres de distància, màscara, ventilació, circulació unidireccional, etc), i de moment no s’ha comunicat cap contagi en les nostres activitats.

Els nostres desitjos estaven en “quan això passi”, però ens hem adonat que cal viure les coses “malgrat això”

Aquesta època que encara estem passant ens ha mostrat alguns malestars que no ens ajuden a gaudir el comunitari: por, angoixa, mandra, etc. Creiem que les activitats que es proposen poden ajudar a trencar a poc a poc aquestes cadenes invisibles que hem anat forjant fins a normalitzar-les.

Al principi, els nostres desitjos estaven en “quan això passi”, però ens hem adonat que cal viure les coses “malgrat això”, amb cura però sense pèrdua de temps.

Per això us convidem a participar, avui i tots els altres dies, en les nostres activitats i en les que organitzen altres col·lectius i entitats. Des de l’amor per la cultura, el vostre compromís social i les ganes de gaudir la vida. Poc a poc, amb qualitat i molt ben acompanyades, anem fent possible el necessari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.