Àlies Camallonga

Sílvia Terol debuta com a novel·lista amb ʻÀlies Camallongaʼ

Cultura Memòria

La companya de redacció d’Infograma Sílvia Terol Ledesma presentarà el proper dissabte la seva primera novel·la, Àlies Camallonga, en el marc de la Setmana del Llibre en Català “La Setmana”, que se celebra del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona. Text i foto: Redacció

Dissabte dia 11 de setembre a les 11.20 h es presentarà el llibre Àlies Camallonga a l’escenari 2 del recinte de la 39 edició de la Setmana del Llibre en Català, instal·lada enguany al Moll de la Fusta, amb la participació de l’autora en conversa amb la periodista Mònica Socías Güell.

Posteriorment, el 30 de setembre, s’ha previst que ho faci a Santa Coloma de Gramenet, a la Llibreria Carrer Major, i també s’ha agendat en el programa d’activitats del Centre Cultural La Model (La Model Espai Memorial – Centre d’Interpretació dels Moviments Socials i la Repressió) del mes d’octubre.

Àlies Camallonga és la primera novel·la de Sílvia Terol Ledesma. De ben segur que per a la majoria l’aparició del llibre és una notícia inesperada. L’autora ha estat alumna de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i també ha fet formació en dramatúrgia a la Sala Beckett.

Matar, eliminar, assassinar, pelar, atemptar, liquidar. A la fi, desfer-se de Franco

Àlies Camallonga és un relat de ficció però amb un rerefons de memòria històrica. El fet cabdal és l’intent d’un grup de maquis d’assassinar Franco el 17 maig de 1947 a la base del monument a Colom, un episodi històric poc conegut. La Barcelona de postguerra, la misèria del Xino, la brutalitat de la repressió, la minva de la dignitat humana que va suposar el feixisme són alguns dels temes. També ho són la lluita per uns ideals, l’amistat, la bellesa, l’amor i la sororitat. La novel·la mescla personatges de ficció amb personatges històrics com Quico Sabaté i Domènec Ibars.

Obrador Editorial

L’Obrador és una petita editorial barcelonina que aposta per nous autors i autores amb propostes sòlides, que es comprometin amb la qualitat, amb perseverança i capacitat d’autocrítica. “Busquem novel·les fruit de l’amor i la passió per l’escriptura. Entenem la narrativa de ficció com una porta oberta a viure experiències de tota mena, una forma de submergir-nos en mons paral·lels en els quals poder ser lliures, viure aventures, intrigues, històries d’amor o de terror. La forma més completa d’entreteniment, diversió i reflexió”, ens explica l’editora Mireia Broca.

L’editorial destaca que el relat presenta uns fets de la nostra història lamentablement poc coneguts i, a la vegada, narrativament apassionants. “L’autora ens proposa un joc on es barreja realitat i ficció, amb habilitat ens situa en un moment decadent, gris i amarg a través d’una prosa plena de bellesa”.

El cert és que la novel·la crea uns personatges que coexisteixen amb persones reals i aconsegueix fer-nos dubtar. Quin d’ells va viure de debò? Qui, només, a les pàgines del llibre? Rere les seves intencions polítiques descobrim que s’hi amaguen emocions, sentiments, desitjos i debilitats que poden fer perillar un pla i, de retruc, la vida.

Llibres en català per tot l’any

La Setmana promou la riquesa i la diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial. Actualment és un dels esdeveniments culturals més importants del país, s’ha convertit en l’oferta més gran de la història dels llibres en català, afavorint sempre el contacte directe, la relació entre les llibreries, les editorials i el públic lector, que pot trobar novetats, però també llibres de fons i les col·leccions de cada segell.

A més, ofereix una àmplia proposta d’activitats de tot tipus (presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades, contacontes…) per a infants i persones adultes, que també contribueixen a estimular i a promoure la lectura en català.

Es podran adquirir exemplars de la novel·la a l’estand 39 (Obrador Editorial) durant els dies de la Setmana del Llibre i després, a partir de la segona quinzena de setembre, a la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma de Gramenet i altres llibreries d’arreu o per encàrrec.

1 thought on “Sílvia Terol debuta com a novel·lista amb ʻÀlies Camallongaʼ

  1. Seria bo saber quins fets de la novel·la són reals, històrics, quins són pura invenció, i quins són imaginats, però probables a partir dels fets històrics i de les circumstàncies del moment.
    Clar, tot plegat d’una manera aproximada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *