Parc de Can Zam: demanen fixar data i pressupost per la seva finalització. Foto: Sergio Más

Parc de Can Zam: demanen fixar data i pressupost per la seva finalització

Ciutat

En un comunicat emès aquest mateix dissabte 14 de novembre per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, demanen la finalització de la segona fase del parc de Can Zam, posar data i fixar pressupost. Foto: Sergio Más / PSMiCZ

Accions reivindicatives i necessitat d’espais verds

La ja històrica entitat ecologista i de cura del medi ambient de Santa Coloma de Gramenet ha fet pública una fotografia on mostren activistes de la plataforma amb un mosaic amb les lletres de “Can Zam: Verd i Frondós“, a la part interior de les tanques ubicades al parc de Can Zam. Amb aquesta acció insisteixen a demanar que “es treguin les tanques que envolten gran part del parc i s’obri per l’ús i gaudi ciutadà”.

Per a la plataforma, la situació generada per la Covid-19, i l’augment de l’ús del parc, denota com “és més necessari que mai tenir tot el parc de Can Zam habilitat com a espai verd i frondós”. Les successives mesures de restricció d’activitats i moviments han fet créixer l’ús dels limitats espais verds i oberts que té Santa Coloma de Gramenet, destacant entre ells el Parc de Can Zam, mostrant la necessitat d’espais de lleure pels colomencs i colomenques.

El passat mes de juliol la mateixa plataforma va realitzar una marxa pel parc i el riu Besòs, que va finalitzar en la part del parc envoltada per tanques on es va marcar un recorregut i itinerari d’activitats. Amb aquesta acció volien simbolitzar un futurible ús d’aquesta segona fase en un parc verd i frondós, on s’encabeixin petites activitats de lleure.

Recorregut i itinerari d’activitats en l’acció realitzada el juliol de 2020. Foto: Aitor Blanc

Retirar les tanques i finalitzar el parc

En el moment actual les reivindicacions es concreten en dos eixos: retirar les tanques existents i finalitzar el conjunt del parc concretant dates i dotant de pressupost. Per a la plataforma aquests darrers anys “s’ha assolit alguns moments què encaminen a la culminació del parc“. Recorden l’ampli consens assolit entre ciutadania, entitats i Ajuntament l’any 2006, així com el resultat favorable en el procés consultiu, executat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet durant els anys 2017 i 2018, per un parc verd –veure memòria del procés-. Finalment es destaca l’acord de tots els grups municipals de l’Ajuntament al Pla de reconstrucció (Covid-19) on es fa referència a avançar en l’execució de la fase 2.

En aquest marc reivindicatiu, la plataforma demana que es comparteixin les valoracions que hagi pogut fer l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) referent al procés dels anys 2017 i 2018, així com es concreti i defineixi la referència a l’obertura al públic de 33.000 metres quadrats i l’import de 700.000 € esmentats al Pla de reconstrucció.

Acció demanant la retirada de les tanques el juliol de 2020. Foto: Mariano Pérez Mir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *