La PAHV Gramenet atura un desnonament al Passatge Irlanda. Foto: Arxiu PAHV Gramenet

Quatre activistes pel dret a l’habitatge citats a declarar per aturar un desnonament

Habitatge

La Plataforma d’Afectats per l’Habitatge (PAHV) de Santa Coloma de Gramenet ha fet una convocatòria, dimecres 18 de novembre, a les 11 h als jutjats de la ciutat per acompanyar les persones que han estat citades a declarar com a investigades per haver participat en l’aturada d’un desnonament. Foto: Arxiu PAHV Gramenet

Procediment en fase d’investigació

El Jutjat d’Instrucció número 6 de Santa Coloma de Gramenet acusa quatre activistes pel dret a l’habitatge de presumpta comissió de delictes d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics. Les declaracions tant de Mossos d’Esquadra com de les persones investigades estava prevista a mitjans de març, però la situació de confinament i l’estat d’alarma ha fet retardar la convocatòria fins a dues vegades fins aquest dimecres 18 de novembre. El procediment actualment es troba en fase d’investigació. La PAHV Gramenet ha convocat a les 11 h davant dels jutjats de Santa Coloma de Gramenet per acompanyar a les persones citades.

Un intent de desnonament més sense alternativa d’habitatge

El 16 d’octubre de 2019 la PAHV Gramenet es va concentrar al Passatge Irlanda de Santa Coloma de Gramenet per evitar que una família fos desnonada i es quedés al carrer sense una alternativa d’habitatge. El desnonament, segons va informar La Directa, s’executava a demanda de RMBS -un fons de titulització d’actius satèl·lit del BBVA- i afectava una dona amb dos fills menors a càrrec seu.

Un fort desplegament policial va intentar executar el desnonament, però la presència de les activistes convocades per la PAHV, que van arribar a tallar el trànsit, ho van evitar, fent que el cos de Mossos d’esquadra reforcés el seu dispositiu creant certs moments de tensió.

En concret el dispositiu policial estava conformat per una dotació de sis vehicles policials -entre Mossos d’esquadra i Policia local-. La protesta es va acabar traslladant davant de l’ajuntament, on les activistes de la PAHV reclamaven una reunió amb representants de serveis socials municipals. La jornada va finalitzar amb tres persones identificades.

La PAHV concentrada a les portes dels jutjats en la sortida del detingut. Foto: Sergi Bernal

Detenció d’un activista de la PAHV

Dotze dies després, el 28 d’octubre, i sense haver estat identificat prèviament, va ser detingut Juan Pastor, membre de la PAHV Gramenet, que va ser posat a disposició judicial el matí de l’endemà sortint en llibertat. L’advocat Carlos Hurtado, del despatx Acare Advocats i l’organització antirepressiva Alerta Solidària, va denunciar que la detenció es va donar com a “càstig dels Mossos a la seva lluita i sense ordre judicial de detenció“.


Per ampliar:

La Directa: Detingut un activista de la PAH de Santa Coloma de Gramenet per ‘posar el cos’ en un desnonament

Vilaweb: [VÍDEO] ‘Els drets s’aconsegueixen, no es pidolen’: el reivindicatiu missatge de l’activista alliberat de la PAH de Santa Coloma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *