Primers habitatges públics per a gent gran a la ciutat

Ciutat Habitatge

Les obres dels habitatges públics amb serveis adaptats per a majors de 65 anys estan a punt d’enllestir-se. Situats a l’antiga escola Miguel Hernández, al barri de Can Calvet, i juntament amb el centre de dia que s’ubicarà als baixos, han estat fruit d’una llarga reivindicació. Foto: Pep Palacio

El passat 28 d’octubre es va publicar al Butlletí oficial de la Província de Barcelona el projecte bàsic i executiu del Centre de Dia que s’ha d’ubicar a l’edifici de l’antiga escola Miguel Hernández al carrer Almogàvers de la nostra ciutat. Aquest projecte, que encara trigarà un temps a estar acabat, serà la culminació de la rehabilitació d’aquest edifici, en desús des de fa més de 20 anys.

El que si que serà una realitat ben aviat serà la finalització dels 48 habitatges amb serveis adaptats adreçats a la població colomenca de més de 65 anys – cinc dels quals estaran adaptats per a persones amb cadira de rodes-. L’edifici també inclourà espais compartits com la bugaderia, el magatzem, una sala polivalent o un pati. Disposarà, a més, de servei de consergeria, suport social – mitjançant un treballador o treballadora social- , suport personal -per mitjà d’un professional de treball familiar o auxiliar de geriatria-, servei de neteja i servei de teleassistència.

Criteris d’adjudicació encara per acabar de definir

Si bé l’acabament de les obres sembla imminent, l’adjudicació no es preveu que hagi finalitzat fins a la propera primavera. Les Bases Generals d’Adjudicació encara s’han d’aprovar. La plataforma SOS Gent Gran, gran artífex de la consecució d’aquest projecte, està treballant conjuntament amb l’ajuntament en la seva redacció definitiva.

El preu de lloguer mensual a abonar per les persones adjudicatàries es calcularà en funció de la renda de la unitat convivencial de l’habitatge (1 o 2 persones) i es preveu que en cap cas superi els 350 €. Caldrà, doncs, disposar d’uns ingressos mínims per a fer front a aquest lloguer i les despeses de subministraments, però, d’altra banda, no es podrà superar un cert llindar màxim d’ingressos.

A banda de les consideracions econòmiques, també es requerirà gaudir d’unes condicions personals que permetin dur una vida autònoma.

La necessitat d’un habitatge, per no tenir-ne o perquè no compleixi les condicions d’accessibilitat – com ara no tenir ascensor – també seran qüestions que es tindran en compte de cara a l’adjudicació. Finalment, hi haurà una baremació social o familiar.

Problema greu d’envelliment de la població a la ciutat

Des que va caure en desús aquesta antiga escola l’any 2000 fins ara han passat massa anys per fer realitat aquest equipament, clarament necessari en una ciutat com la nostra, on gairebé el 20% de la població és major de 65 anys, en concret són 23.397 colomencs i colomenques (Idescat, 2019). Amb tot, les reivindicacions no poden acabar aquí, cal continuar lluitant perquè aquest projecte de pisos amb serveis específics per a la gent gran sigui el primer, però no l’últim, a la nostra ciutat. Així mateix, cal continuant pressionant la Generalitat per aconseguir una segona residència pública per a la gent gran a Santa Coloma de Gramenet.

6 thoughts on “Primers habitatges públics per a gent gran a la ciutat

  1. Los pisos asistidos, junto a las Residencias públicas y Centros de día, son algunos de los equipamientos que nuestra ciudad se ha de dotar de manera urgente, por ser el primer grupo de población de Santa Coloma, o es que alguien lo duda?
    Y esto debiera ser un objetivo compartido por todos en nuestra ciudad: gobierno municipal, grupos políticos y Sos Gent Gran.

    1. Les bases d’adjudicació encara no estan aprovades. A l’article n’avancem alguns aspectes generals.

  2. Enhorabona. Ha costat un montón, però arribarà. FELICITATS als qui ho heu lluitat. Totalment necessari. Ara podriem lluitar per un sociosanitari a la ciutat, que no en tenim!

  3. jovenes y jovenas a mi tambien me interesaria, como se puede apuntar uno no para mis padres sino para la meva dona y para mi

    1. Les bases d’adjudicació encara no estan aprovades, per tant, encara no es pot optar a un d’aquests habitatge. A l’article avancem alguns aspectes generals d’aquestes bases, però encara són esborrany. Seguirem informant conforme avanci el procés i s’aprovin aquestes bases.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *