Sense aules a l’Institut 9

Educació

Avui, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Gonzáles-Cambray, i l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, inauguren a l’Escola Tanit el nou curs escolar. A la mateixa ciutat, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut de Santa Coloma no tenen les aules preparades per culpa de la Generalitat i s’hauran de desplaçar a l’Escola Oficial d’Idiomes per fer classes. Foto: Redacció

Al lloc on haurien d’estar els mòduls prefabricats de l’IES Santa Coloma avui es veurà un solar amb maquinària, el que veiem a la imatge, potser amb operaris treballant. La meitat de l’alumnat estarà fent classes a l’Escola Oficial d’Idiomes. Des de la Junta de l’AFA d’aquest institut ens han fet arribar aquest comunicat.

Estafats. Enganyats. Indignats

Així ens trobem les famílies i l’alumnat de l’IES Santa Coloma de Gramenet avui, primer dia de curs.

Un any més, els mòduls prefabricats arriben tard i les classes no poden començar amb normalitat. Els de 3r i 4t d’ESO han de desplaçar-se fins a l’Escola Oficial d’Idiomes per fer classes, mentre que els de 1r i 2n ESO hauran de conviure amb les obres que es fan per tal d’encabir els mòduls que encara no han arribat.

És una pedra més que ens llancen en els 4 anys de funcionament del centre:

En el primer any, el 2018, es van haver de fer servir aules de l’escola Ferran de Sagarra. El curs següent, 2019-20 els primers mòduls prefabricats van arribar amb retard. Com ara, el primer mes es van haver de fer les classes a les aules de l’Escola Oficial d’Idiomes. El curs 2020-2021 només calia afegir mòduls (sense obres d’envergadura). Tot i això, l’equip directiu i el professorat del centre van haver de treballar de valent per tenir tot entreçat i poder fer classes amb normalitat des del primer dia.

I, novament, comencem el curs sense els mòduls. No ens serveixen les explicacions que ens donen, perquè no s’entenen. No és justificable que una obra que està prevista des de fa tant de temps no estigui ben planificada. Aquest retard només pot respondre a despreocupació i negligència en un àmbit tan esencial com és l’educació.

Aquesta desídia que ha mostrat la Generalitat en la preparació de les instal·lacions es repeteix també en altres demandes que tenim les famílies. En els seus inicis, el centre es va dissenyar per fer dues línies de batxillerat; així es va dir, però la Generalitat s’ho està replantejant i ara els alumnes de 4t d’ESO entren al darrer curs sense saber encara si podran continuar fent el batxillerat en el centre. Què es un institut sense batxillerat? Un projecte mort. Necessitem el batxillerat per poder donar continuïtat al projecte pel qual les famílies hem apostat des del primer moment malgrat tots els entrebancs que estem patint.

Tampoc no sabem quan començaran les obres de l’edifici definitiu, però 4 anys després de l’inici de les classes a l’institut, encara està en una fase inicial, a mans de l’Ajuntament. Sent molt optimistes, no tindrem les instal·lacions definitives fins d’aquí a uns quants anys.

Per tot, això ens mostrem indignats i reclamem solucions:

  • Acceleració en les obres de col·locació i acondicionament dels mòduls, aprofitant el màxim d’hores diàries i els caps de setmana.
  • Aprovació definitiva de línies de batxillerat per al curs vinent.
  • Acceleració dels tràmits per a l’inici de les obres de l’edifici definitiu.

Lluitarem pels nostres drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.