Denunciada l’alcaldessa Núria Parlon

Feminisme

Notícia bomba abans d’acabar l’any. L’Associació Los, Las, Les de Santa Coloma ha interposat avui als jutjats de la ciutat una denúncia contra Núria Parlon per «sexisme religiós» (expressió extreta literament del document presentat). Aquesta entitat feminista de base cristiana, recentment creada, acusa l’alcaldessa de fomentar el patriarcat en els actes organitzats a la ciutat durant les festes nadalenques. (Innocentada) Text: Redacció. Dibuix: Piliparra.

Pel que ha pogut saber Infograma, l’Associació s’havia adreçat al consistori a principis de desembre, amb un escrit que recollia una sèrie de peticions relacionades amb la igualtat de gènere i demanant una reunió per tal de veure com aplicar aquestes demandes al programa nadalenc. Però des de l’Ajuntament no se’ls ha donat cap resposta i per això han decidit interposar aquesta denúncia.

Entre les peticions de l’entitat estaven:

  • Incorporar una tiona al costat del tió a la plaça de la Vila.
  • Missa compartida entre un mossèn home i una mossena dona la Nit de Nadal.
  • Pessebre amb una pastora i una caganera, i estudiar la viabilitat de posar una nena al costat del nen Jesús.
  • Igualtat en l’elecció dels reis mags: un home, una dona i una persona no binària.

Els promotors de la denúncia asseguren que podien entendre que no totes aquestes demandes fossin aprovades, però vist que el consistori no ha volgut ni seure a parlar, s’ha optat per presentar la corresponent denúncia. Afirmen que alguns polítics de l’oposició, com Dimas Gragera de Ciutadans, ja s’han posat en contacte amb ells per oferir-se i mostrar el seu suport.

Per la seva banda, l’Ajuntament no ha volgut fer declaracions a les preguntes que li hem fet des de l’Infograma i s’ha limitat a dir que explicarà el seu posicionament pels mitjans habituals, sense especificar si serà a l’Ajuntament Informa, a El Mirall o a algun altre mitjà de comunicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *