Infograma Paper Santa Coloma

Edició en paper de l’Infograma!

Ciutat Cultura

Tenim l’enorme satisfacció de compartir amb tots i totes vosaltres el primer número en paper d’aquesta segona etapa de l’Infograma. Que millor que fer-lo coincidir amb la Diada de Sant Jordi 2021! Som una revista digital, però ens agrada “tocar paper” de tant en tant. A continuació l’editorial inclosa a l’edició en paper, on expliquem el perquè de tot plegat, i el PDF íntegre. Esperem que us agradi. Foto: Redacció

Clica la imatge per llegir el PDF

Editorial

Ens fa una gran il·lusió aquesta primera edició impresa de la nova etapa de l’Infograma, coincidint amb Sant Jordi, un Sant Jordi restringit un any més a causa de la covid-19. L’Infograma és una publicació digital però, de tant en tant, volem que aparegui en paper. Som un mitjà de Gramenet, que, amb clau local i en català, vol arribar a parlar de tot .

Quan setembre passat un grup veïnes arrencàvem l’aventura de fer un mitjà de comunicació plural i independent, desconeixíem quina resposta tindríem. Esdevenia gairebé una idea temerària posar en marxa una nova associació i reprendre la publicació desapareguda l’any 2007 en plena pandèmia. Però teníem el convenciment que l’Infograma era necessari i ganes de dedicar- hi part del nostre temps no en faltaven. El panorama informatiu de la ciutat és escàs i moltes veus o temes no apareixen mai. I seguim il·lusionades amb aquest projecte compartit que ens ha portat a escriure, il·lustrar i fotografiar una mitjana de cinc articles setmanals.

Passats aquests primers mesos de vida de la revista, volem mostrar el nostre sincer agraïment a les persones lectores, algunes ja fidels a l’article d’Infograma a dos quarts de nou del matí. Creix el seguiment per xarxes, els comentaris positius als articles, les mostres d’ànim directes que rebem qui formem la redacció i també, és clar, algunes crítiques que ens prenem molt seriosament… Ens arriba que Infograma també es llegeix fora de Santa Coloma i algun article s’ha arribat a traduir a altres idiomes. Gràcies! Ben aviat Quan sigui possible, preveiem fer una trobada presencial de totes les persones lectoresque som amigues d’Infograma i també està en els nostres plans desbordar les paraules escrites i fer trobades i debats sobre temes importants de ciutat.

Un dels aspectes que ens satisfà més és la gran quantitat de col·laboradores que de manera també altruista heu escrit per l’Infograma. Disculpeu que no us anomenem però segur que ens en deixarem alguna i ens sabria molt de greu. Com a redacció fem la majoria d’articles, però algunes són col·laboracions expertes que cerquem nosaltres o se’ns ofereixen i això ens engresca molt.

Una de les nostres raons d’existir és donar veu al teixit associatiu colomenc i per aquesta banda també estem contentes. Cada vegada són més les entitats que demanen que l’Infograma sigui la seva plataforma de difusió a través d’una entrevista, un comunicat o un article.

Us convidem que llegiu aquest número 1 de l’Infograma en paper. Només n’hem publicat 1.000 i us agrairem que el compartiu amb família i amigues. Un cop més us animem que ens seguiu a xarxes, ens llegiu al web infograma.cat i ens feu arribar els vostres comentaris. Esperem que aquest número 1 us agradi i fer ben aviat el número 2!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.