El Centre d’Acolliment, gairebé 30 anys en la defensa dels drets

Drets

En aquesta entrevista el Joaquim i la Mari Carmen, del Centre d’Acolliment de Santa Coloma, ens expliquen quina és la feina que tira endavant des de fa 27 anys aquesta entitat. Quines són les necessitats? Quins són els problemes? Com afecta la pandèmia als nostres veïns i veïnes que han vingut d’altres parts del món? Quina és la previsió de cara al setembre? Ens ho expliquen.

Repassem quins són els entrebancs més greus a què s’enfronten les persones nouvingudes, i quines són les petites solucions que es poden aportar des de la societat organitzada, en aquest cas les persones que formen part del Centre d’Acolliment.

La llei d’estrangeria exigeix un contracte de treball d’un any i de jornada completa per tal de poder començar els tràmits.

El padró, els certificats d’aprenentatge de llengües, el coneixement de l’entorn… tot forma part d’una cursa llarguíssima fins al moment de poder viure amb una mica de tranquil·litat a casa nostra. Malauradament, la xenofòbia i el racisme encara costen més de superar.

Hi podeu contactar a centre@acollimentsantacoloma.org

Hi ha molta feina a fer!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.