8M_nosaltres

Un altre #8M a Santa Coloma de Gramenet

Destaquem Feminisme

Demà #8M, a les 12 h, hi ha convocada una manifestació feminista a la nostra ciutat que farà el trajecte de la Pl. Rellotge a la Pl. Vila. A la tarda, el “Comitè de vaga de Santako” anima a sumar-se a la manifestació de Barcelona. Foto: cartell del Comitè de vaga Santakao

La cita del 8M cau en dimarts, un dia de vaga feminista que es celebra poc després de l’eliminació de restriccions a causa de la pandèmia. Per a les organitzadores del #8M la convocatòria és plena d’incerteses a Santa Coloma de Gramenet. La represa de l’activitat de les entitats i la implicació de dones activistes pateix sens dubte de la crisi ocasionada per aquest llarg parèntesi que ha  frenat activitats i reunions amb altres companyes. Malgrat tot, en el #8M s’ha previst una manifestació feminista pel matí i per carrers força concorreguts per veïnes i veïns per tal de fer arribar a tothom les reivindicacions. A la tarda ens convidem a sumar-nos a la manifestació del 8M a Barcelona en contra de la precarietat laboral, les fronteres i les violències. Aquesta convocatòria està prevista a les 6 de la tarda i se surt de la Plaça Universitat. Des d’Infograma hem previst informar-vos en directe de la cita colomenca.

A la nostra ciutat, l’autoanomenat “Comitè de vaga de Santako” és un grup obert i està integrat per l’associació Artemis, la Comissió 8M SNTK, el CSOA  Estudi9 i altres dones. Juntes han organitzat una manifestació que, sortint de la Plaça del Rellotge a les 12 h del migdia, té previst arribar a la Plaça de la Vila. El recorregut passaria per als carrers Verdaguer i Sant Just i l’avinguda Generalitat. A la  Plaça de la Vila es llegirà el manifest. Amb els lemes “Vaga general feminista i radical” i “Santako Antifa Obrera i Feminista” conviden a la gent de la ciutat a sumar-s’hi  i ens convoquen a les 11:45 h a la plaça més reconeguda del Fondo. La manifestació es farà a ritme de batukada perquè s’ha previst l’acompanyament de 8 integrants del grup local Retumbatú. 

Des de fa dies, a través de twiter, una de les organitzadores: la Comissió 8M SNTK @santako8M ha volgut donar veu a dones de diferents edats proposant respondre a la pregunta “Per què sou feminista?” Les respostes es van penjant cada dia i van acompanyades de l’etiqueta #NoEmToquisLaFiga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *